roaming vodafone

Roaming Vodafone

Ook Vodafone rekende tot voorheen roamingkosten voor het gebruik van belminuten, sms’jes en data in het buitenland. Nu de nieuwe Europese wetgeving van kracht is, is dit verleden tijd.

Buitenland bundels van Vodafone

De bundels bij Vodafone zijn ondergebracht in twee verschillende categorieën:

  • Start bundels (S – XL)
  • Red bundels

Bij een start bundel krijg je 150 belminuten/sms’jes per maand. Met de S, M, L of XL maak je een keuze tussen het aantal gigabytes data per maand. Bij een Red bundel krijg je onbeperkt bellen/sms’en.

Vodafone Red abonnement

Met een Vodafone Red abonnement kan je onbeperkt bellen/sms’en.  Je kan kiezen uit 3, 10 of 20 GB data per maand. Heb je ook Ziggo? Dan worden deze databundels verdubbeld én krijg je maandelijks ook nog eens 5 euro korting!

  • Red Essential (i.c.m. Ziggo 6 GB)
  • Red (i.c.m. Ziggo 20 GB)
  • Red Super (i.c.m. Ziggo 40 GB)

Voorwaarden roaming Vodafone

Met betrekking tot het verbruik in het buitenland, hanteert Vodafone een Fair Use Policy. Zo moet je kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Je hebt een duurzame band wanneer je hier woont, werkt of studeert. Wanneer je wél woonachtig bent in Nederland, maar werkt in het buitenland, is er ook sprake van een duurzame band.

Vodafone gaat er vanuit dat je je bundel het meest gebruikt binnen Nederland. Gebruik je over een periode van 4 maanden meer data in het buitenland dan in Nederland? Dan spreekt Vodafone van ‘onredelijk gebruik’. Je moet dan kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland, én je internetverbruik aanpassen. Doe je dit niet dan brengen ze een extra EU toeslag in rekening. Hoe hoog de toeslagen zijn lees je hier.

Combineer met Ziggo

Net als KPN heeft Vodafone een combinatie deal. Wanneer je Ziggo hebt, krijg je in combinatie met een Vodafone abonnement extra voordeel:

  • € 5,00 korting per maand
  • Dubbele data
  • Gratis Ziggo TV-pakket

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.